Mensen met nekpijn gezocht voor onderzoek

VELP – Therapeut Huub Busser, verbonden aan het nieuwe Gezondheidscentrum Velp, zoekt mensen met nekklachten voor een onderzoek. Bij het NECK-project wordt onderzocht welke therapie het best werkt: manuele therapie of fysiotherapie.

Nekpijn is één van de meest voorkomende klachten van het bewegingssysteem. Momenteel heeft ruim 15 procent van de mensen nekklachten. Voor het onderzoek, dat wordt uitgevoerd door een onderzoeksteam van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen, wordt gezocht naar mensen die al zeker twee weken last hebben van nekklachten zonder duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een aandoening. Onderzocht wordt of manuele therapie of fysiotherapie het best werkt bij deze klachten. Met de resultaten kunnen huisartsen hun patiënten beter doorverwijzen en mensen met klachten zelf een beter keuze maken.
Voor het onderzoek zijn landelijk nog maar vijftig patiënten nodig om goede uitspraken te kunnen doen. Mensen die zich aanmelden voor het onderzoek, krijgen na loting manuele therapie of fysiotherapie. Wie zich aanmeldt en voldoet aan alle criteria, wordt in de praktijk Manuele therapie / Fysiotherapie / Ergotherapie van Gezondheidscentrum Velp onderzoekt door onderzoeksassistent S. Tjoonk van het NECK-project. Het eerste onderzoek is gratis en wordt niet verhaald op de aanvullende verzekering. De volgende behandelingen worden vergoed, indien men daarvoor aanvullend verzekerd is. Hiervoor geldt geen wettelijke eigen bijdrage. Aanmelden kan bij het secretariaat van het NECK-project via tel. 06-30211266 of info@neckproject.nl. Meer informatie staat op www.neckproject.nl.