Samenwerking jongeren Hoenderloo Groep met senioren

HOENDERLOO – Jongereninstelling De Hoenderloo Groep (DHG) en seniorencorporatie Habion gaan een unieke samenwerking tot stand brengen. In 2011 zullen jongeren en ouderen elkaar van dienst zijn.

DHG biedt 24-uurs zorg aan jongeren met complexe gedragsproblemen. Een sociaal vangnet ontbreekt vaak, terwijl de behoefte aan een betrouwbare volwassene hard nodig is. Soms willen jongeren terecht kunnen bij iemand anders dan hun ouders of een hulpverlener. Hier is een mooie rol weggelegd voor Habion. Deze organisatie merkt dat er bij senioren een groeiende behoefte is aan een nieuwe vorm van wonen, die sociale betrokkenheid en maatschappelijke betekenis stimuleert.
De ambitie van DHG en Habion is om dertig woningen te bouwen voor senioren: onder architectuur, duurzaam, comfortabel, veilig en in ontwerp voorbereid op thuiszorg. Deze zouden dan deels komen op het terrein van DHG en deels in Hoenderloo zelf.
Senioren willen midden actief betrokken blijven bij de samenleving. De jongeren van de DHG geven aan dat ze een buddysysteem fijn zouden vinden. Om bij aan te kunnen kloppen met vragen over praktische zaken, maar ook om als vangnet te hebben. Senioren kunnen deze taak prima op zich nemen. Aan de andere kant kunnen de jongeren hun talenten inzetten door de ouderen te helpen, bijvoorbeeld bij het tuinieren, klusjes in huis of lichte ondersteuning in de zorg.
Het project wordt dit jaar opgezet, in samenspraak met een panel van jongeren en ouderen. Ook de inwoners van Hoenderloo worden bij de ontwikkelingen betrokken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.