OVE pleit voor snelle realisatie Centrumplan

EERBEEK – De Ondernemers Vereniging Eerbeek (OVE) is teleurgesteld in de gemeente Brummen en de vertraging die het nieuwe Centrumplan voor het dorp heeft opgelopen. “Nu de gemeente het Centrumplan moet uitvoeren, ontstaat er vertraging en dreigt er onaanvaardbaar kwaliteitsverlies”, aldus voorzitter Christo ten Veen.

De ondernemers hielden vol vertrouwen vast aan de VVD-verkiezingsslogan ‘Nieuw gemeentehuis Nee, Centrumplan Ja’. Echter, de gemeente heeft niet aan hun verwachtingen voldaan. Ten Veen: “Tot nu toe is voor ons gevoel het college alleen maar drukdoende geweest met het nieuwe gemeentekantoor in Brummen, waarin wel een dikke zes miljoen wordt geïnvesteerd. Helaas blijft uitvoering van het Centrumplan Eerbeek tot nu toe achterwege”.
Ten Veen roept OVE-leden op om op 15 of 16 februari één van de publieksbijeenkomsten te bezoeken, die dan door de gemeente worden gehouden. “We roepen iedereen op om eventueel in te spreken en eensgezind te pleiten voor een volwaardig centrumplan. Wij moeten ook het huidige college duidelijk maken dat de gemeente zich aan haar toezeggingen dient te houden. Het gaat om de toekomst van Eerbeek en in het bijzonder om die van de ondernemers, direct betrokkenen bij de gang van zaken in het centrum.” Ten Veen geeft aan dat de OVE zich zal inzetten en alles zal doen voor een zo spoedig mogelijke realisatie van het Centrumplan. In de werkgroep Centrumplan Eerbeek wordt de OVE vertegenwoordigd door Muus Groot, die vorig jaar de functie van oud-raadslid Henk Schouwstra overnam.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.