Waterschap bereidt zich voor op tweede hoogwatergolf

REGIO – Waterschap Rijn en IJssel bereidt zich voor op een tweede hoogwatergolf in het weekend van 15 januari. Woensdag 12 januari bereikte de Rijn bij Lobith de voorlopig hoogste waterstand van ruim vijftien meter. Tot vrijdag wordt een langzame daling verwacht tot 14,75 meter. Dor de regen die de komende dagen is voorspeld, kan het water daarna weer stijgen en zondag een hoogte van 15,65 meter bereiken. Dat is nog steeds een meter onder de hoogste waterstand van 1995 en twee meter onder de maximale waterstand waarop de dijken nu zijn berekend.

De aan de IJssel gelegen Koppenwaard bij Lathum staat inmiddels gedeeltelijk onder water. Door de inzet van deze door dergelijke omstandigheden bedoelde uiterwaarden verloopt de hoogwatergolf rustiger en met minder risico op beschadigingen aan de zomerkades.
Tijdens de inspectie op maandag 10 januari hebben medewerkers van het waterschap bijna vijftien kubieke meter drijfhout uit de rivier gevist. Dit drijfhout wordt verwijderd om te voorkomen dat het de dijken beschadigt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.