Turbulas tekent toch nieuw huurcontract

BRUMMEN – Korfbalvereniging Turbulas en de gemeente Brummen zijn er eindelijk uit. Na twijfel en onenigheid heeft Turbulas toch besloten een nieuwe huurovereenkomst te tekenen en in de huidige accommodatie op sportpark de Hazenberg te blijven.

Al in 2004 besloot de gemeenteraad van Brummen de tarieven voor het gebruik van de gemeentelijke accommodaties voortaan anders te berekenen. De tarieven zijn sindsdien gebaseerd op de kosten die de gemeente maakt. Deze worden doorberekend aan de gebruikers. In 2007 stelde de gemeenteraad een nieuw huurtarief voor aan KV Turbulas, waarbij de prijs per jaar stapsgewijs opgevoerd zou worden. Ook is een nieuw huurcontract voorgesteld. Alle Brummense verenigingen hebben een nieuwe huurovereenkomst getekend. Zo niet Turbulas, waar men niet tevreden was met het nieuwe voorstel, dat in september 2008 werd voorgelegd. Hierop zegde de gemeente het huurcontract per 1 september dit jaar op en zou Turbulas na de zomer op straat staan. Uiteindelij na diverse gesprekken met de gemeente, k koos Turbulas toch eieren voor zijn geld en heeft de vereniging besloten akkoord te gaan met een nieuw huurcontract. De korfbalvereniging blijft dus gewoon actief op de Hazenberg.