GB vraagt om opheldering bodemvervuiling

DE STEEG / VELP – De fractie van Gemeentebelangen heeft deze week vragen gesteld aan het college van de gemeente Rheden over bodemvervuiling aan de Kluizenaarsweg in Velp. Een artikel in dagblad de Gelderlander vormde voor de partij de aanleiding om in de pen te klimmen.

In het artikel werd melding gemaakt van de aanwezigheid van de metalen lood, zink en koper in de bodem. Het terrein zou ooit dienst hebben gedaan als stortplaats. De partij maakt zich zorgen over de effecten van de vervuiling voor de deelnemers aan het jaarlijkse kindervakantiekamp Kluiskamp. Bovendien is ook de scoutinggroep op het terrein aan de Kluizenaarsweg actief. Gemeentebelangen vraagt het college om opheldering. De partij wil onder meer weten waarom nu pas bekend is gemaakt dat er op het terrein een stortplaats is geweest. Ook krijgt het college de vraag of de vervuiling gevolgen heeft voor de drinkwatervoorziening, aangezien het terrein een waterwingebied is. Verder wil Gemeentebelangen weten wat de gevolgen zijn voor de scouting, voor het nabij gelegen openluchttheater en voor de omliggende sportvelden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.