Geen extra bad voor Rhienderoord

BRUMMEN – Zwembad Rhienderoord mag van de gemeente Brummen niet uitbreiden met een extra bad. Hier zijn geen financiële middelen voor, maar de gemeente denkt bovendien dat er in de gemeente geen behoefte aan is.

Het bestuur van de Stichting Rhienderoord Zwem- en Sportplezier heeft in september een uitbreidingsplan ingediend. Hierin werd onder andere een uitbreiding van het bad opgenomen, met een waterglijbaan en andere spelelementen. Voor een dergelijke uitbreiding heeft de gemeente Brummen, eigenaar van het bad, geen budget opgenomen in de begroting. Bovendien denkt de gemeente Brummen dat er geen behoefte is aan uitbreiding. ‘Het zwembad voldoet in een deel van de behoefte van de inwoners. De schaalgrootte van de gemeente Brummen is niet van dien aard dat op succesvolle wijze de concurrentie met ‘zwemparadijzen’ in de directe regio kan worden aangegaan’, zo beargumenteert de gemeente haar besluit.
Ook heeft Rhienderoord verzocht om uitbreiding van de kleed- en opbergruimte en een grotere personeelsruimte. Hiermee gaat Brummen wel akkoord, mede omdat de huidige ruimten niet meer voldoen aan de geldende (ARBO-) eisen. Een adviesbureau heeft onderzoek gedaan naar de exploitatie van het zwembad en kwam met een tiental aanbevelingen om deze te verbeteren. Hieronder behoorde onder andere bovengenoemde uitbreiding. ‘De huidige kleedruimten voor bezoekers van het zwembad voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Met name het aantal kleedruimten, c.q. de grootte van de kleedruimten, is niet meer voldoende in relatie tot de bezoekersaantallen’.
Hoe deze aanpassingen aan het bad zouden moeten worden bekostigd, is echter nog onduidelijk. Er is geen budget voor opgenomen in de begroting. Wel stelt het college nu alvast 25.000 euro beschikbaar om meerdere mogelijkheden te bekijken. Het eerder gedane onderzoek wordt daarvoor als basis gebruikt. Het uitgangspunt is, zoals bij alles momenteel in Brummen: sober maar doelmatig.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.