Onvoldoende ambulances door vele valpartijen gladde wegen

REGIO – De ambulancedienst in de gebieden rond Brummen, Loenen, Apeldoorn, Epe en andere locaties op de NW Veluwe, kampt dinsdagochtend met een capaciteitsprobleem. Door tientallen meldingen van vooral valpartijen van voetgangers en fietsers zijn er onvoldoende ambulances beschikbaar.

Lichtgewonde slachtoffers moeten er rekening mee houden, dat men langer moet wachten en de ambulancedienst adviseert, om zo mogelijk met hulp van buren, familie of kennissen met een eigen auto naar het ziekenhuis te gaan. Voor levensbedreigende situaties wordt ambulancevervoer achter de hand gehouden.

Door regen en ijzel zijn wegen en vooral fiets- en voetpaden spiegelglad. Tot 11.00 uur kwamen er een tiental meldingen van aanrijdingen met auto’s binnen. Tot die tijd slechts met één licht gewonde. De problematiek voor ambulancehulp, zit vooral in valpartijen van voetgangers en fietsers.

De ambulancedienst wijst er met klem op, dat wachttijden langer zullen zijn dan gebruikelijk en adviseert bij lichte verwondingen met hulp van anderen naar de eerste hulpdiensten te gaan. Het is nog niet duidelijk hoe lang deze situatie zal blijven aanhouden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.