Kür op muziek bij de Oortveldruiters

EMPE – In manege de Oortveldruiters in Empe werd vrijdag 7 een kür op muziek gehouden met na afloop een Nieuwjaarsborrel.
Het aantal ponyleden is de afgelopen jaren flink gegroeid en velen van hen hadden moeite gedaan om zich mooi uit te dossen om op bijpassende muziek hun kunnen te tonen. Er waren solorijders, meerdere pas de deux en een 5-tal van paarden, die omgetoverd waren tot rendieren; in toom gehouden door Kerstmannen. De kinderen hadden zich verkleed alspiraten, ridders, cowgirls, smurfen en chique uitgedoste dames. De sfeer was erg gemoedelijk, er was veel publiek en het was leuk en afwisselend om naar te kijken.
In de pauze liet de voltigegroep hun kunnen zien. Zij zijn vanaf november iedere maandagmiddag aan het oefenen en men stond er versteld van, wat ze geleerd hadden in deze korte periode. Er waren ook nog prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door de firma Klein Hekkelder. De mooist verklede combinatie werd gewonnen door Wiecher en Jurre Hunnekink (foto’s) zij waren ridder en piraat op dezelfde pony Beike. De beste kür werd gereden door Joritha Bruntink, zij reed solo een degelijke proef.
 

Meer foto's