Doesburg en Oranje ijvert voor geld activiteiten

DOESBURG- De bestuursleden van de Vereniging Doesburg en Oranje zijn al weer een tijdje druk aan het werk. Men moet al op tijd beginnen om van de Koninginnedag 2011 wederom een succes te maken.

Wat echter de meeste mensen niet weten is, dat Doesburg en Oranje afhankelijk is van de bijdragen van de leden van de vereniging. Ze krijgt verder vrijwel geen financiële steun van wie dan ook. Een kleine bijdrage van de gemeente en dat is het dan ook. Dus niet, zoals veel mensen denken, dat het georganiseerd wordt vanuit de gemeente of DOV. Doesburg en Oranje is een vereniging met leden die contributie betalen en vanuit deze contributie wordt alles georganiseerd.

Nu is het zo dat het leden aantal toch wat terug loopt, doordat mensen verhuizen of niet meer onder ons zijn. Daarom wil de vereniging graag dat u allen lid wordt. ‘Voor het bedrag hoeven de meeste inwoners het niet te laten, want u betaald maar tien euro per jaar per gezin.
Wanneer u zich nu aanmeldt ontvangt u ook nog voor dit bedrag een fraaie oranjewimpel met het logo van Doesburg en Oranje erop. Hoe goedkoop kan het zijn om een geweldige Koninginnedag in Doesburg te vieren’, aldus de vereniging.
Want ook het grootste gedeelte van de kosten voor de muziekbands zijn voor rekening van Doesburg en Oranje. De horeca draagt wel bij, maar het dekt lang alle kosten niet. Vergeet daarbij ook niet dat alles wat georganiseerd wordt voor de kinderen: de ballonnenwedstrijd met leuke prijzen en het kinderprogramma. Ook het vogelschieten mogen we niet vergeten, want dit is natuurlijk voor velen hét onderdeel van de Koninginnedag. Maar ook dit kost behoorlijk veel geld. Wat denkt u van het mooie oranjeconcert dat toch altijd heel veel bezoekers trekt. Zoals u ziet er is voor jong en oud veel te doen. Zoals het bestuur zegt: “Koninginnedag vier je in Doesburg”.

‘Wilt u meer weten, dan bent u ook welkom op de ledenvergadering op dinsdag 25 januari om 20.00 uur in het Meulenhuus in de Bergstraat. Hier kunt u dan ook terplekke uw inschrijving bij deze grandioze organisatie doen. Via de site www.doesburgenoranje.nl kan natuurlijk ook en daar vind u nog veel meer informatie.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.