Cats tributeband maakt indruk

BRUMMEN – Er is nog steeds grote belangstelling voor een optreden van de Volendamse Tribute to The Catsband en dat was zaterdagavond niet anders. De formatie beklom het podium van zaal Concordia in Brummen, om de daar aanwezige fans met een ruim drie uur durende show te vermaken. Het werd gewaardeerd, want de reacties vanuit het publiek waren bijzonder enthousiast en de nummers van de acht man sterke groep werden meteen herkend en meegezongen. Sinds de band beginjaren 2000 is gaan optreden, trekt men publiek uit het gehele land. Ze komen van heinde en ver om een concert bij te wonen en dat bleek ook zaterdagavond.

De groep speelt merendeel bekende nummers van The Cats, zoals ‘One way wind’, ‘Scarlet ribbons’ en ‘The end of the show’, maar men heeft het repertoire enige tijd geleden uitgebreid met andere songs, waarbij nummers van de Amerikaanse groep The Drifters favoriet zijn. In Concordia werd ondermeer ‘Save the last dance for me’ en ‘Saturday night at the movies’ ten gehore gebracht. Een uitstapje werd gemaakt naar ‘Blue Spanish eyes’, een muziekstuk dat vele vertolkers kent. Enkele jaren geleden onderging de groep een wijziging in de bezetting. Oudere bandleden stopten en werden vervangen door jongere muzikanten. Het instrumentarium van de Tribute to The Catsband is indrukwekkend. In het bijzonder het slagwerkgedeelte is zeer uitgebreid. Ook wordt bij enkele muziekstukken gebruik gemaakt van een accordeon. Organisator Harry Timmer zag het muziekfeest met een glimlach aan en is zeer tevreden over het optreden: “De band zet zich enorm in en maakt er voor het publiek een geweldige show van. Echte professionals, ze kijken niet op tien minuten. Als de ‘liefhebbers’ in de zaal plezier hebben, hebben zij dat ook. In voorgaande jaren was er voor het optreden veel belangstelling vanuit het gehele land. Dat is nu nog zo, maar het is opvallend dat onder andere uit Steenderen en Doesburg ook grote groepen ‘Catsfans’ naar Brummen zijn gekomen.”

In het café was een ‘eethoekje’ ingericht, waar de aanwezigen – tijdens de pauze – hun trek konden stillen met een broodje beenham. De sfeer bleef ook tijdens het tweede gedeelte van het optreden geweldig. Over het algemeen was het een wat ouder publiek, met hier en daar wat fans van een jongere leeftijd. Het werd duidelijk dat de muziek van de legendarische Volendamse groep The Cats nog volop leeft. Dat werd zaterdagavond in Brummen nog eens bevestigd. De band sloot het optreden ruim na half één af en maakte daarbij een feestelijke polonaise op de bühne. Het tweede muziekfestijn in Concordia in de maand januari was ten einde. Eerder (in de nacht van oud op nieuw) trad de top 40-band Big Nick op en 29 en 30 januari is er nog een muziekfeest met de Con Amore Revivalband. Er zijn nog enkele toegangskaarten voor zondagmiddag 30 januari beschikbaar – Foto: Luuk te Kampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.