Hasselbachtrofee voor Arjan Eikelboom

BRUMMEN – Arjan Eikelboom (22) heeft tijdens de zaterdag gehouden nieuwjaarsreceptie van Sportclub Brummen de Harry Hasselbachtrofee in ontvangst mogen nemen. Hij is voor wat betreft leeftijd, de jongste winnaar in de veertienjarige geschiedenis van de bokaal. Deze wordt jaarlijks uitgereikt aan een lid van de voetbalvereniging, welke zich op bijzondere wijze heeft onderscheiden.

Deze eer viel ditmaal dus te beurt aan Arjan Eikelboom. Het clubgebouw was goed gevuld, toen vice-voorzitter Marcel Knip rond 18.00 uur aan zijn terugblik over het jaar 2010 begon en tevens iets vertelde over de toekomstplannen. Voorafgaande aan de bijeenkomst vond de traditionele wedstrijd plaats tussen een veteranenteam en een All Starselftal van Sportclub Brummen. Bijzonderheid bij dit door de allstars met 2-0 gewonnen duel was, dat het treffen geleid werd door twee damesscheidsrechters, namelijk Truus Broekhof en Jacomien van der Linde. Een ieder nam een half veld voor haar rekening, zoals bij hockey het geval is.

Knip memoreerde dat het afgelopen jaar zeer turbulent is geweest, zowel binnen als buiten de vereniging. Respect en acceptatie zijn de sleutelwoorden voor dit nieuwe jaar, zo liet hij zijn gehoor weten. Het seizoen begon slecht, met het opstappen van twee trainers en de voorzitter. Inmiddels zijn bij het eerste en tweede elftal en de A-jeugd nieuwe trainers aangesteld. “We zien het seizoen verder met vertrouwen tegemoet”, aldus de spreker. Er is een groei van het aantal leden, en dan vooral bij de jeugd. Alle teams zijn in clubkleding gestoken en dat ziet er goed uit. “Misschien is het wel mogelijk om in Brummen binnen vijf tot tien jaar te komen tot één voetbalclub”, hield de vicevoorzitter de aanwezigen voor. Er wordt door bezuinigingen geen subsidie meer verstrekt door de gemeente, dus de club moet voorzichtig zijn met haar bestedingen. Aan een nieuwe website wordt gewerkt en men hoopt dat deze binnenkort de ‘lucht ‘ in kan. De club gaat investeren in de jeugd als ook in het dames/meisjesvoetbal. Vijf leden zijn langdurig lid, te weten Cor van Diepen (50 jaar), Gerrit Kempes (40 jaar) en de dames Margriet Ramerman, Willy Heyink en Christine Teunissen (elk 25 jaar). Enkele jubilarissen konden vanwege ziekte en andere verplichtingen niet aanwezig zijn. Aansluitend werd de Harry Hasselbachtrofee uitgereikt door Mark Donatz, schoonzoon van de naamgever van de bokaal. Donatz prees Arjan Eikelboom om zijn organisatorische kwaliteiten. De jeugdige trofeewinnaar is onder andere leider/trainer van het C2 jeugdelftal van Sportclub Brummen, medeorganisator van het Sinterklaasfeest voor de F-pupillen, het jeugdkamp en het zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd. Hij heeft verder zitting in de jeugd- en jubileumcommissie. Na het officiële gedeelte bleef men nog enige tijd bijeen onder het genot van een hapje en een drankje.

Foto: Jubilarissen Gerrit Kempes en Willy Heijink – foto: Luuk te Kampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.