Vrijwilligersprijs Doesburg

DOESBURG – En de winnaar is… Zo begon jurylid Hillenaar zaterdag de inleiding voor de uitreiking van de Hens van der Wal prijs, die aansluitend op de sportmarkt in de Doesburgse Martinikerk werd uitgereikt. Maar hier stopte hij ook, want eerst werden alle genomineerden door wethouder Willem Bouman genoemd en in het zonnetje gezet.

Maar liefst elf aanmeldingen waren er dit keer en de jury had dan ook geen gemakkelijke taak hieruit de beste vrijwilliger te kiezen. Alle genomineerden waren zonder uitzondering mensen die zich volledig inzetten voor sport in de breedst mogelijk vorm. Dit jaar was het echt moeilijk, aangezien de jury voor de eerste keer twee beraadslagingen gebruikte om de winnaar te kiezen.
De uiteindelijke keuze is gevallen op Felix Hermans, die al zeker sinds 1965 de organisator is achter de avondvierdaagse. Ieder jaar weer krijgt hij het voor elkaar een enorme hoeveelheid vrijwilligers bij elkaar te brengen om van dit wandelfestijn een succes te maken.

Met geen enkele organisatie als achterban doet hij het toch maar. Ook verricht Hermans overal waar nodig hand en spandiensten bij andere verenigingen en organisaties. Een vrijwilliger waar mevrouw Hens van der Wal trots op zou zijn.

Dit jaar werd de ring aan de winnaar uitgereikt door mevrouw Luytze-van der Wal, de dochter van mevrouw Van der Wal, die voor deze gelegenheid weer in Doesburg was. Uit handen van wethouder Bouman ontving Felix nog een cheque van 500 euro.
Deze ring is ook door mevrouw Luytze-van der Wal ter beschikking gesteld, omdat de ring erg graag door Hens van der Wal werd gedragen en het een eerbetoon aan haar moeder is. Mevrouw Luytze-van der Wal merkte in haar toespraak nog op dat het voor de gemeente Doesburg geen mogen uitreiken is, maar een móeten uitreiken van de vrijwilligersprijs, want dat is nu eenmaal de plicht die aan de ring vast zit.
Gelukkig heeft Doesburg niet te klagen over vrijwilligers die zoveel goed werk doen en in het zonnetje gezet mogen worden dat het voorlopig ook nog geen probleem zal zijn om de ring uit te reiken – foto Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.