Apotheek de Linie ziet meer toe op receptloze pijnstillers

DOESBURG – Vanaf 30 december 2010 werd de verkoop van bepaalde vrij verkrijgbare pijnstillers aan banden gelegd. Vanwege de risico’s bij gebruik van deze medicijnen gaan apotheekmedewerkers mensen nog meer aanmoedigen samen met hen het medicijngebruik door te nemen. Apotheek de Linie gaat meer toezien op receptloze pijnstillers.

Uit nieuwe informatie over de veiligheid en de risico’s bij het gebruik van pijnstillende middelen blijkt dat het verstandiger is om meer advies bij deze middelen te geven. De verkoop via supermarkt en drogist wordt dan ook aan banden gelegd. Apotheekmedewerkers van de Linie gaan mensen nog meer stimuleren aal medicijnen die ze gebruiken te melden, vooral als ze vrij verkrijgbare medicijnen gebruiken naast medicijnen op recept. Hierbij wordt met een speciale vragenlijst gewerkt.

Tel. 0313 – 484059
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.