Minaret Dierense moskee mag flink hoger worden

DIEREN – Het college van de gemeente Rheden is positief over een verhoging van de moskee aan de Dierense Enkweg. De moskee wil een extra verdieping realiseren op de bestaande ontmoetingsruimte, gelegen naast de gebedsruimte. De huidige minaret van 11 meter wordt in totaal 16 meter hoog.

De verhoging van de moskee met een verdieping past binnen het huidige bestemmingsplan uit 1979. Voor de verhoging van de minaret geldt dit echter niet. Om een bouwvergunning te kunnen verlenen, moet de gemeente hiervoor het bestemmingsplan wijzigen. Rheden is bereid dit te doen als de moskee medewerking verleent aan een aantal voorwaarden. Zo moet er onder meer een overeenkomst voor planschade worden ondertekend. Eventuele toe te kennen planschadevergoedingen komen dan voor rekening van de indiener van het bouwplan, schrijft het college in een B&W-voorstel. Ook de Welstandscommissie heeft inmiddels positief gereageerd op het gewenste bouwplan. Volgens de commissie heeft de verhoging van de minaret stedenbouwkundig gezien niet veel invloed op de directe omgeving. Het bouwplan is tevens getoetst aan de parkeernormen. Het gewijzigde bestemmingsplan zal binnenkort ter inzage worden gelegd.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.