De kerk is van blijvende waarde

EERBEEK – In de Protestantse Gemeente in Eerbeek is het tijd voor de kerkbalans van 2011. Dit jaar is het thema Een kerk is van blijvende waarde, een plaats van de evangelieverkondiging, maar ook één van zingeving en spiritualiteit.

De Kruiskerk is een soort herberg waar van alles gebeurt, ook op doordeweekse dagen. De ontmoetingsplek voor jongeren, De Bongerd, wordt elk weekend druk bezocht door de jeugd. Twintig jongeren zijn opnieuw naar Oekraïne geweest om een tehuis van sanitair te voorzien. Elke tweede woensdag van de maand kan men in de Kruiskerk samenkomen om een driegangenmenu te nuttigen. Op de dinsdag is er een inloopochtend, men kan vrijblijvend een praatje maken onder het genot van een kopje koffie. Daarnaast biedt de musical de mogelijkheid om een Bijbelverhaal aan een breed publiek te presenteren. Twee keer per jaar is er een schooldienst in de kerk. Maandelijks is er een SOW.NU dienst.

De kerkenraad heeft het plan om in overleg met de gemeente een parttime jeugdwerker aan te trekken om de jongeren op een speciale manier aan te spreken over hun geloof en het kerkzijn. Gebaseerd op één predikant en één kerkelijk werker bedraagt de begroting 187.000. als er één parttime jeugdwerker bijkomt, is er in totaal 200.000 euro nodig.

De kerkbalans actie gebeurt van 16 tot en met 30 januari en wordt uitgevoerd door een team van 90 medewerkers die de enveloppen met toezeggingskaarten bezorgen en weer ophalen. 28 januari is de inleveravond. De kerk heeft de steun van de mensen hard nodig want ook in Eerbeek is de kerk van blijvende waarde.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.