Home / Regio / Waterschap Veluwe controleert dijken

Waterschap Veluwe controleert dijken

REGIO – Tijdens de jaarlijkse dijkschouw controleerde Waterschap Veluwe eind 2010 de dijken in het beheersgebied; de 70 kilometerlange IJsseldijk en de Randmeerdijk. De controle leverde een aantal aandachtspunten op. Zo mogen er geen koeien op de dijk omdat zij de graszoden kunnen verstappen. Deze graszoden beschermen de dijk juist tegen erosie. Het plaatsen van borden, opslag van materialen en overhangende takken op dijken belemmeren het onderhoud door het waterschap. Voor een deel pakt Waterschap Veluwe de verbeterpunten zelf op en voor een deel zal het waterschap de onderhoudsplichtige aanspreken op zijn plicht de dijk te onderhouden. Tijdens de dijkschouw zijn geen overtredingen waargenomen die een direct gevaar vormen voor de stabiliteit van de dijk.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.