Burgernet vanaf 10 januari ook in gemeente Apeldoorn

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn start op 10 januari met Burgernet, een samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeente en politie. De achterliggende gedachte is: hoe meer ogen en oren we gebruiken bij de opsporing van een vermist persoon of verdachte, hoe groter de kans dat we deze samen opsporen. SMS-Alert is de voorloper van Burgernet en zal hier in opgaan.

Inwoners van 16 jaar of ouder kunnen zich aanmelden via burgernet.nl. Daar kan ook een filmpje over Burgernet bekeken worden. Wie zich via www.burgernet.nl als bewoner of ondernemer aanmeldt voor Burgernet, levert een waardevolle bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid van de eigen wijk, dorp en van onze stad.
De meldkamer van de politie start een Burgernetactie als zij een melding binnenkrijgt van bijvoorbeeld een vermist kind, een overval of een inbraak. Er moet hierbij altijd sprake zijn van een duidelijk signalement van een persoon en/of omschrijving van een voertuig. Deelnemers van Burgernet krijgen vervolgens een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon, of een SMS of mailtje, met het verzoek uit te kijken naar een bepaald persoon of voertuig. Als de Burgernetactie ten einde is ontvangen alle opgeroepen deelnemers een bericht over de afloop van de actie.

In Apeldoorn is SMS-Alert met 11.000 deelnemers zeer populair. Het nadeel is dat via SMS-Alert alleen sms-berichten verzonden kunnen worden. Daarom wordt alle deelnemers aan SMS-Alert gevraagd zich nu aan te melden voor Burgernet. Burgernet is sinds november 2008 succesvol in vijftig andere gemeenten in Nederland en heeft in totaal al bijna 100.000 deelnemers. Het doel is om Burgernet in heel Nederland in te voeren. De eerste maanden worden nog gewoon SMS-Alert berichten verstuurd, binnen enkele maanden kunnen inwoners ook Burgernetacties verwachten.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.