Jubilarissen Unisono Velp

VELP – Harmonie Unisono Velp heeft enkele jubilarissen gehuldigd. Dit gebeurde op de eerste orkestrepetitie van het jaar.

Onder genot van een glaasje champagne, luidde interim-voorzitter Jan Tomassen het nieuwe jaar in met de wens voor veel mooie muzikale momenten in 2011. Het orkest heeft onlangs met zeer goede resultaten meegedaan aan een internationaal orkesten festival in Kevelaer (D).
Maartje Popping, al vele jaren dwarsfluittiste, kreeg haar 12 ½ jaren jubileumspeld en oorkonde uitgereikt door de interim-voorzitter. Lucia Gorissen-Swenker ontving een oorkonde, bloemen en een speld behorend bij haar verdienstelijke 25 jarig lidmaatschap van amateur-muziek gezelschappen. Zij heeft haar muzikale roots in Limburg, de bakermat van de harmoniemuziek. Jan Gerritsen, nog zeer actief als tenorsaxofonist en bijzondere vrijwilliger, kreeg in het bijzijn van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen de gouden KNFM (Koninklijke Nederlandse federatie voor muziekgezelschappen) speld, oorkonde en bloemen voor zijn 60 jarig lidmaatschap uitgereikt. Gerritsen heeft een rijke historie in de harmoniemuziek. Lid geworden in 1950 van, toen nog, de arbeiders-muziekvereniging PALVU. Zo heeft hij de onrustige naoorlogse jaren meegemaakt en vele muziekvrienden zien komen en gaan. Ook is hij nog steeds actief in twee seniorenorkesten in de regio en speelt daar zijn partijtje nog volop mee.