Vrijwilligers en kampioenen Bronckhorst onder grote belangstelling gehuldigd

BRONCKHORST – De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bronckhorst is met ruim 300 bezoekers druk bezocht. Voor de zesde keer zijn verschillende kampioenen uit de gemeente gehuldigd. Zij ontvingen uit handen van wethouder Seesing een oorkonde, een bloemetje en een cadeaubon. Wethouder Seesing maakte ook de Vrijwilliger van het jaar 2010 bekend. Deze eer valt toe aan de heer Harry Somsen uit Zelhem.

Harry Somsen (rechts op de foto) is een gedreven en zeer gemotiveerde vrijwilliger die multi-inzetbaar is. Zo is hij de drijvende kracht binnen de activiteitencommissie van museum Smedekinck. Verder is hij actief bij veel evenementen en activiteiten in Zelhem en Bronckhorst, o.a. voor het Toeristisch Platform Zelhem, VVV Bronckhorst, de Kunst10Daagse, het Toeristisch Recreatief Overleg Bronckhorst (TROB), Boelekearlspad en de Kinderactiviteiten Bronckhorst (Smoks Hanne Dag en Ot en Sien Dag). Altijd zie je Harry. Hij heeft een tomeloze inzet, enorme betrokkenheid bij de gemeenschap, is organisatorisch sterk en nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken!

Een van de andere twee genomineerden was Flophouse in Toldijk. Flophouse bestaat sinds 1970 en is een soos met louter vrijwilligers. Een plek voor en door jongeren. In Flophouse worden een Kinderclub, Tienerclub, soosavonden, activiteiten van de Volksdansclub en de Line Danceclub georganiseerd. Vijf keer per jaar is er een groot evenement (concerten van Normaal (HØKEN in Toldiek)) en maandelijks is er live-muziek. Ook is de uitluiweek aan het einde van het jaar zeer succesvol. Zonder Flophouse was er geen plek waar jongeren uit Toldijk en verre omgeving zichzelf kunnen zijn, waar gezelligheid is, waar zij leren wat organiseren is, de handen uit de mouwen steken, elkaar helpen en opkomen voor elkaar!

De andere genomineerde was de Stichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg in Zelhem/Halle. De stichting is sinds 1997 actief. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, gemiddeld 49 weken per jaar, staan de vrijwilligers van de stichting klaar voor ondersteuning, begeleiding en verzorging van terminaal zieken. Voor de naasten van de zieke zijn zij de ‘extra steun in de rug’. Dit vraagt een groot empatisch vermogen, want je mag er als vrijwilliger voor een zieke zijn, op misschien wel het moeilijkste en meest intieme moment in iemands leven. De stichting vericht belangeloos bijzonder zwaar en goed werk!

De volgende kampioenen van Bronckhorst van 2010 zijn gehuldigd:

Luke Arends: Nederlands Kampioen biljarten, Libre jeugd.
Henri Mulder: Open Nederlands Kampioen NABBA open lengte
Bo Klein Hesselink: Europees kampioen fietscross cruisers 17 t/m 24 jaar
VAMC clubteam enduro: Nederlands kampioen clubteam enduro (5 personen)
Joyce Seesing: Europees kampioen fietscross BMX elite Women Cruiser
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.