Home / Drempt / Alle bomen verzamelen!

Alle bomen verzamelen!

DREMPT – Met karretjes, skelters, kruiwagens en fietsen komen ze: de kinderen uit Drempt verzamelen kerstbomen en zakken vuurwerkafval. Dit brengen ze naar het Dorpshuis en krijgen daar van medewerkers van de gemeente een bijdrage voor hun spaarpot.

In Drempt loopt het storm. Het is inmiddels een bekende traditie en veel inwoners leggen op de eerste woensdag van de maand hun oude kerstboom op de stoep: bestemd voor de eerste jonge passant die hem meeneemt. Jongens en meisjes struinen het dorp af en lopen en rijden met hun karretjes af en aan. Dit jaar worden door de gemeente Bronckhorst ook plastic zakken met vuurwerkafval ingenomen bij het Dorpshuis. Per zak of boom krijgen de kinderen 50 eurocent. Na een goede anderhalf uur zijn de muntjes echter op en moet er gebeld worden: of een collega nog even wat geld kan brengen. Het gaat boven verwachting en de Dremptse spaarvarkens zijn woensdagavond weer een tikje vetgemest.
 

Lees ook

Lieke uit Drempt bouwt eigen mini-satelliet

DREMPT – Er zijn maar weinig mensen die weten wat een CanSat is, en nog …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.