Hart voor de natuur

RHEDEN – In Nationaal Park Veluwezoom liepen zondag honderden bezoekers in een bonte optocht naar de schaapskooi. Daar vormden de deelnemers een menselijk hart. Ook politici als Emile Roemer (SP) en Job Cohen (PvdA) waren aanwezig bij de vroming van het hart.

Bezoekers lieten met hun aanwezigheid zien hart voor de natuur te hebben en de Vereniging Natuurmonumenten te steunen met de actie Hart voor Natuur. Natuurmonumenten komt in actie om aandacht te vragen voor de toekomst van de natuur en het landschap, omdat het voorgenomen kabinetsbeleid volgens hen weinig goeds in petto heeft voor de natuur. Vooraf schonken Cohen en Roemer warme chocolademelk aan bezoekers. Zij lieten hiermee zien dat ze solidair zijn met de actie van de boswachters.

Teo Wams, directeur Natuurmonumenten, benadrukte dat er niet alleen meer dan 40 procent op het budget voor natuur bezuinigd wordt, maar dat er ook een streep gaat door twintig jaar goed natuurbeleid. Roemer haakte daarop aan: “Ik heb een boodschap voor Mark Rutte. Ik kom het onderwijs: ‘Hart’ schrijf je met een ‘t’ en niet met de ‘d’. Bouwen aan de natuur duurt jaren, afbraak is zo gebeurd.”
Cohen vervolgde: “Natuur is geen linkse hobby. Natuur is geen rechtse hobby. Het is sowieso geen hobby. Het is een noodzakelijke basisvoorziening voor ons allemaal.” Cohen kondigde aan dat de PvdA een Wet op de BasisNatuur gaat indienen om het herstel van de natuur te beschermen tegen “de wispelturigheid van de politiek”. In deze wet moet komen te staan welke natuurgebieden er moeten komen in Nederland. “Dan nemen we de tijd, maar we houden allemaal vast aan het einddoel.”

De actie van zondag is het begin van een estafetteactie richting de Provinciale Statenverkiezingen begin maart. De verschillende organisaties zullen ieder op hun eigen wijze aandacht vragen voor wat er op het spel staat voor natuur en landschap.

www.hartvoornatuur.nu
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.