VV Loenermark huldigt leden

LOENEN – Zondag heeft het bestuur van de VV Loenermark tijdens de nieuwjaarsreceptie een flink aantal leden gehuldigd. Zes leden werden naar voren geroepen voor 50 jaar, zeven voor 40 jaar en vijf voor 25 trouw aan de Loenense voetbalclub. Namens het bestuur voerde voorzitter Jaap Holdijk het woord en wist uitgebreid over de loopbaan van elke jubilaris te vertellen.

Bij de gouden jubilarissen werd eerst Theo Modderkolk naar voren geroepen. Volgens Holdijk kon Modderkolk vreselijk hard schieten. Hij speelde verdienstelijk in verschillende elftallen. Martin Muller woont in Eerbeek maar bleef Loenermark trouw en is altijd bij thuiswedstrijden. Teun Klomp gaf volgens Holdijk vaak goede voorzetten en was een berekende voetballer. Anton van Ark was op het veld een harde werker waarbij de techniek hoog in het vaandel stond. Gerrit van Overbeek speelde een tijdlang in het eerste, waarbij toen de Dolle Mina’s gevormd werden. Hij was ook nog keeper. Jan Thomassen heeft zich voor Loenermark volgens Holdijk verdienstelijk gemaakt als speler, leider en voorzitter.
Veertig jaar lid waren: Gradus Modderkolk (keeper, terreinknecht, leider en grensrechter, Harry Berends (vele kampioenschappen bij jeugd en senioren), Elbert Kruk (deed veel voor de jeugd), Wim van Beek (was een ideale spits), Herman Bos sr. (gezelligheidsmens en hoofdsponsor), Harry Havekes (met hart en nieren Loenermarkman) en Wim Klomp (bekend als Joop van Daele, speler en schrijver).
Ook waren er vijf zilveren leden van de VV Loenermark: Alfred Klomp (snelle jongen, snelle babbel), Jurgen Thomassen (nuttig op het middenveld), Wilfred Sangers (aantal kampioenschappen), Ernest Jan van Hulst (positief en kritische voetballer), Jan Hulst (speler en kantinemedewerker/sponsor).
Na de toespraken werd er in de volle kantine uitgebreid getoost op het welzijn van de jubilarissen – foto: Wencel Maresch
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.