Burgemeester Luesink: Werker aan vertrouwensvraag

DOESBURG – Na vier maanden absentie wegens de gevolgen van een hartoperatie, begon burgemeester Kees Luesink op maandag 3 januari weer in functie. Hij stelde in nieuwjaarsrede vast dat tijdens zijn afwezigheid een vertrouwensvraag in het bestuur van de stad was ontstaan. “Een Motie van Wantrouwen haalde het niet, een Motie van Treurnis wel. Ik zal werken aan een stevig vertrouwen in onze stad. Dat moet, willen we de kracht, de kwaliteit en de kansen van Doesburg benutten”, aldus Luesink.

Aanleiding voor de vertrouwenscrisis was het Noordelijk Molenveld. Luesink noemde dat plan “in 2010 een opdracht en voor 2011 een opgave. Die zullen we aangaan en zullen we waarmaken. Overlast en overschrijding zijn twee begrippen die we niet willen kennen in dit project. Toch is het zo en het vraagt van ons allemaal de maximale inzet. We zullen die geven in onze gemeenschappelijke bestuurlijke verantwoordelijkheid.”

De burgemeester toonde zich verder vooral tevreden over de gang van zaken in zijn gemeente. Hij haalde de realisatie van de geluidswal langs de N317 aan, de start van de bouw in Beinum West en de gezonde financiële positie van Doesburg. “Doesburg staat er financieel goed voor. Een meerjarig sluitende begroting met vanuit het provinciaal toezicht de minste opmerkingen sinds lange tijd. Er wordt zorgvuldig en behoedzaam met onze belastinggelden omgegaan. Er is tot nu toe 1,6 miljoen euro bespaard op onze begroting van 28 miljoen. Dat is 5,7% van de begroting. Geen geringe opgave en we zijn er nog niet. Doesburg heeft er voor gekozen pas op reële gronden het snoeimes te hanteren. En niet zoals soms in andere gemeenten gebeurd door op aannames groots in te grijpen. Je zult toch maar je bibliotheek gesloten hebben of peuterzalen en vervolgens had dat niet gehoeven. Wie wil dat? We gaan deze maand samen met de Gemeenteraad de kaders onderzoeken en zullen richting geven aan het behoud van een financieel gezond Doesburg. We hebben daarbij onze sociale doelstellingen en daarmee onze burgers goed kunnen bijstaan. De economie van Doesburg heeft ook stand weten te houden tegen de crisis in: De leegstand van winkels is fors afgenomen, een florerend Stadsmanagement; onze internationale bedrijven hielden stand; het aantal mensen afhankelijk van een uitkering steeg slechts licht”, aldus Luesink.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.