Loenermarkvoorzitter rekent op periodetitel

LOENEN – Jaap Holdijk, voorzitter van de VV Loenermark, blikte zondag tijdens de nieuwjaarsreceptie terug op het afgelopen jaar. “Als ik terugblik op 2010 en dan heb ik het over het voetbalseizoen 2009-2010, had ik sportief gezien wat hogere verwachtingen van ons 1e elftal. We begonnen heel slecht maar kregen gelukkig de opgaande lijn te pakken. Helaas hadden we onvoldoende punten voor een periodetitel.”

“We zijn geëindigd op de 7e plaats met 30 punten. Het tweede elftal heeft het prima gedaan en eindigde op een keurige 4e plaats met maar liefst 39 punten. Het derde elftal spande de kroon; de zondag na de Loenense kermis wisten zij het felbegeerde kampioenschap veilig te stellen wat promotie naar de 4e klasse betekent. Hiermee is er een prima aansluiting tot stand gekomen tussen de elftallen 1, 2 en 3. De overige teams hebben het goed gedaan, niet één elftal eindigde onderaan. De dames echter hadden het voor het eerste jaar moeilijk. De overstap van de meisjes naar de dames was nogal heftig waardoor de dames als laatste op de ranglijst eindigden.”

Over de nieuwe competitie zei Holdijk: “De nieuwe competitie is alweer voor de helft gespeeld en momenteel heeft het eerste elftal een prima derde plek ingenomen met 20 punten. Goede vooruitzichten op in ieder geval een periodetitel; ik reken daar eigenlijk op. Het bestuur heeft alle vertouwen in de spelersgroep en staf en gaat er vanuit dat er in 2011 iets valt te vieren. Het tweede speelt een wisselvallige eerste seizoenshelft en staat met 7 punten uit 9 wedstrijden in de onderste regionen. “Maar ook hier spreek ik het vertrouwen uit naar de spelers en staf en ben er ook van overtuigd dat we gaan stijgen op de ranglijst. De rest van de seniorenteams inclusief ons damesteam doen het goed”, aldus Holdijk.

Financieel gezien kampt Loenermark met een minder jaar wat vooral te wijten is aan de lange winter waar de club eind 2009, begin 2010 mee te maken had maar ook de economische crisis laat bij Loenermark z’n sporen na.. De voorlopige cijfers over het eerste half jaar van 2010 vertoont een klein nadelig saldo. De kantineomzet is gedaald ten opzichte van voorgaande jaren. Daarnaast stijgen de vasten kosten zodanig dat ze niet in staat zijn om deze kosten te dekken met de inflatiecorrectie die we jaarlijks op onze contributie toepassen.

Terugkijkend op het afgelopen jaar constateert het bestuur dat zij veel steun hebben gehad van medewerkers en vrijwilligers. Want Loenermark draait bijna volledig op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.