Home / Dieren / Nieuwjaarsduik Méduse

Nieuwjaarsduik Méduse

DIEREN – De leden van duikvereniging Méduse uit Dieren hielden op 2 januari voor de 29e keer een Nieuwjaarsduik. Dit keer was de plas bij Bronsbergen in Zutphen de plaats van handeling.

Dankzij een lekker zonnetje was het weer best aangenaam en veel leden waren present. Toch durfden er maar een paar écht de duik te maken. Voor hen werd een wak in het ijs gehakt om het water in te gaan. Bij het wak komen met volle bepakking met flessen en apparatuur was echter onmogelijk: het ijs begon bij de kant af te brokkelen. Er werd van de nood een deugd gemaakt en de duikers gingen direct bij de kant onder het ijs. Petra ging ook dit jaar weer als enige duiker in een natpak onder water. Zij kon na haar duik, net als de overige aanwezigen trouwens, opwarmen met warme worst, erwtensoep, oliebollen en warme chocolademelk.
Méduse heeft het jaar goed gestart en gaat nu volop in training voor de komende zomer. Iedere dinsdagavond wordt een uur getraind in het zwembad. Duikers die hun brevet willen halen, zijn hier ook welkom. De cursus start op 18 januari in de Dumpel in Velp. Ook starten dan vervolgcursussen. Aanmelden kan nog bij secretaris André Denekamp, tel. 0313-4222168 of a.denekamp@chello.nl.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.