Strijd om Karperbokaal

HUMMELO – Carbidminnend Hummelo werd op oudejaarsdag in de wei van de familie Garretsen verwend met een prachtig Carbidschiet-toernooi. 24 teams zorgden de hele dag voor spanning en sensatie tijdens de diverse wedstrijdelementen (vangbal, afstandschot, blikvanger-schieten, flesschieten en de Le-Mans start). Met name het ‘blikvanger-schieten’ zorgde voor verrassingen in de puntentelling; de organisatie moest regelmatig een tandje bijzetten om het aantal rake schoten te noteren.

Dit jaar zorgde het nieuwe onderdeel ‘flesschieten’ voor spektakel: een op hoogte geplaatste afbeelding van een grote fles die aan het wedstrijdveld voorbij trok werd vroeg in de middag, onder grote hilariteit van het publiek, met twee oerharde rake schoten aan gruzelementen geknald. Rake schoten, die uiteindelijk weer belangrijke punten op leverden voor de eindstand.
De deelnemers hadden het dit jaar door het pak sneeuw, extra zwaar. Het rennen tijdens de Le Mans-start was hiervan een zichtbaar voorbeeld vanwege het geploeter door de zachte sneeuw.
Het team Gerrit Kempers/Edwin van de Pavert ontving uiteindelijk de Karperbokaal uit handen van de heer Van der Schueren van HCR de Gouden Karper de Karperbokaal. Gerrit en Edwin stonden bijna de hele dag aan kop in het klassement, maar ervaarden regelmatig de hete adem van de concurrentie.
Tweede werd team Henk-Jan Lovink/Maarten Wolvetang; zij scoorden als één van de weinigen met een mooie vangbal. Verrassend derde werd team Dimitri Vlake/Erik wijers. De taart voor het verste schot van de dag ging naar de winnaars van vorig jaar: Jan Bolt en Thymo Schuurman. Twee originaliteitprijzen werden door de onafhankelijke jury uitgereikt aan team Peter Veldheer/Jeroen Meyer en damesteam Liesbeth Garretsen/Anita Wullink.
De dag werd extra sfeervol door de muzikale inbreng van dweilorkest Boeren-Keppel uit Drempt.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.