Sneeuw maakt IVN-glühweinwandeling lastig

EERBEEK – Slechts 16 deelnemers meldden zich vorige week bij De Heideroos in Eerbeek voor de traditionele eindejaarswandeling van IVN-Eerbeek en omstreken. Via de telefoon hadden zich eerder tal van belangstellenden meer aangediend, die echter afgeschrikt werden door het weer en dan met name door de grote hoeveelheid sneeuw die er lag.

Minder dan vorig jaar vormde gladheid een probleem. Dat kwam doordat dit jaar minder gebruik werd gemaakt van wegen die door motorvoertuigen werden bereden. Daar stond tegenover dat een groot deel van de route over paden liep die nog helemaal niet waren belopen sinds er sneeuw was gevallen. Het lopen daar was vergelijkbaar met het lopen door los zand. Geen wonder dat velen de tocht daardoor als zwaar hebben beleefd, alhoewel de route toch niet langer was dan 15 km.

Iedereen bereikte echter zonder problemen het eindpunt, waar de dampende glühwein een welkome versnapering vormde. Het voorzichtige voorstel van een der deelnemers om de traditie te beëindigen als er volgend jaar weer een halvering van het aantal deelenemers zou zijn, vonden de organisatoren geen goed idee. De datum en de locatie van de volgende glühweinwandeling ligt overigens al vast en wel op woensdag 29 december vanaf De Loenermark in Loenen. De kans dat er dan, voor het derde opeenvolgende jaar, weer sneeuw ligt is niet zo heel groot.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.