Willie Brom wint Bruisbeek-toernooi

LOENEN – Voor de eerste keer werd in het ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen een biljarttoernooi gehouden. Oud Loenenaar Willie Brom uit Eerbeek werd de verrassende winnaar.

In de huiskamer van het centrum komen op een aantal middagen groepjes biljarters bij elkaar. Kleine groepen van ongeveer acht mannen, 55plussers, die gezellig recreatiebiljart spelen.
Ondertussen wordt er wat gedronken en gezellig bijgepraat over de dorpse gebeurtenissen. Een van die groepen noemt zich ‘De Neulers’.
De groepen spelen al enkele jaren. Het bestuur van De Bruisbeek lanceerde onlangs het idee om een onderling toernooi te houden om de onderlinge krachten te meten. Woensdag en donderdag kwamen de biljarters bijeen in de huiskamer van de Bruisbeek. Woensdag werd Willie Brom de winnaar en donderdag scoorde Gerrit ter Horst het best. Rond vijf uur moest beslist worden wie de winnaar zou worden van het eerste Bruisbeek-toernooi. Het werd een spannende strijd tussen de finalisten Brom en Ter Horst. Helaas moest Ter Hors toch in de Eerbekenaar zijn meerdere erkennen.
Aansluitend vond de prijsuitreiking plaats door Otto Sprenger. Winnaar Brom mocht een fraaie trofee als herinnering mee naar huis nemen. De deelnemers waren bijzonder tevreden over het toernooi en lieten weten een voorstander te zijn van een jaarlijks toernooi tussen kerst en oudjaar.

Bij de foto:
De finalisten Gerrit ter Horst (links) en Willie Brom kort voor de beslissende strijd
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.