PvdA Doesburg bezoekt distributiepunt voedselbank

DOESBURG – Twee leden van de PvdA fractie van Doesburg zijn 3 december op bezoek geweest bij het distributiepunt van de voedselbank in Doesburg. De fractie maakt zich zorgen om de armoede in Doesburg en zal het college blijven verzoeken meer aandacht aan de voedselbank te schenken.

De voedselbank wordt door vrijwilligers gerund en de PvdA sprak met een aantal van hen. De voedselbank is twee jaar actief in doesburg en gemiddeld maken er ongeveer twintig gezinnen gebruik van. Hoe komt het dat mensen zo weinig over houden dat ze afhankelijk worden voor een steuntje in de rug van de voedselbank? Uit de gesprekken blijkt dat het vaak een opeenstapeling is van zaken zoals ziekte, scheiding, verplichte verkoop van het huis en dan in de schuldsanering komen. Eigen schuld dikke bult gaat bij deze mensen meestal niet op. Er heerst dus schrijnende armoede in Doesburg.
De PvdA is daar enorm van geschrokken en heeft hierover al eerder vragen gesteld aan het college. Wethouder Bouwman antwoordde toen dat als de voorzieningen goed lopen de voedselbank eigenlijk niet nodig is. Eventueel kan de voedselbank een tijdelijke voorziening zijn, maar niet meer dan dat. Het college heeft onlangs nog besloten geen geldelijke steun te geven aan de voedselbank. De praktijk blijkt echter na onderzoek van de PvdA anders; ook i Doesburg maken gezinnen langere tijd gebruik van de voedselbank. Blijkbaar komen ze er niet snel genoeg bovenop en hebben ze deze hulp hard nodig.
De fractie van de PvdA Doesburg zal het college blijven verzoeken meer aandacht aan de voedselbank te schenken. De fractie zal regelmatig een bezoek brengen aan de voedselbank om te kijken hoe de stand van zaken is.

Tel. 026 – 3515317 (Algemeen nummer Voedselbank)
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.