Carbidschieten populair bij jongeren in Loenen

LOENEN – Carbidschieten blijkt bij de jongeren een geliefde bezigheid te zijn rond de jaarwissling. Het wordt steeds populairder. In de regio Eerbeek en Loenen was op oudejaarsdag op verschillende plekken het carbidschieten te horen en te zien.

Vooral jongeren maken er een hobby van om knalinstallaties in elkaar te sleutelen die een maximaal effect hebben. Ze zoeken allerlei materiaal bij elkaar om te komen tot optimale gasvorming en ontsteking. Vrijdagmiddag gingen de groepen het even uitproberen, want bij de jaarwisseling moet de installatie goed werken. Jongeren uit Loenen en Eerbeek zochten een plek uit aan Molenbeek in Loenen. Er werd geschoten met carbid in melkbussen maar ook met metershoge bouwsels van bussen, tonnen en ontstekingen. Een gasbrander zorgde versneld voor de branden in de installaties. De ballen die werden weggeschoten waren vaak niet bestand tegen het geweld en kwamen in stukken ergens verderop terecht. Door de afbraak van de kassen was er geen gevaar voor het stuk schieten van het glas.
De knallen bij het carbidschieten waren ver te horen. De omwonenden deden overigens nergens moeilijk over het (mogelijke) ongemak. Een keer per jaar gunt men de jongeren hun knalhobby – foto Martien Kobussen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.