Burenruzie loopt uit de hand, hoogbejaarde man aangehouden

VELP – De politie in Velp heeft donderdagavond na een uit de hand gelopen burenruzie in Velp-Zuid, een 80-jarige bewoner aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn buren te hebben bedreigd met een mes.

Het ruimen van sneeuw zou de aanleiding zijn geweest tot de ruzie tussen de 80-jarige man en zijn 25-jarige buurman. De verstandhouding tussen beiden zou al langer op gespannen voet staan, maar kreeg een uitbarsting toen de echtgenote van de 25-jarige man overtollig sneeuw voor de auto van de 80-jarige man zou hebben gegooid. Die zou op zijn beurt de sneeuw weer in de tuin van zijn buren hebben gegooid. Toen de 25-jarige daarover verhaal kwam halen, zou een scheldpartij zijn uitgemond in een handgemeen, waarbij de 80-jarige man zou zijn gevallen. De 80-jarige zou daarop een mes hebben gepakt en zijn 25-jarige buurman daarmee gedreigd hebben de keel door te snijden. Gewaarschuwde agenten hielden later de 80-jarige aan. Het mes werd in beslag genomen. De bejaarde man is in de loop van de avond vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.