Raad van State: Bouw kegelhuis Doesburg kan beginnen

DOESBURG – De bouw van een nieuw kegelcentrum bij het terrein van KV Rivalen in Doesburg kan dan eindelijk beginnen. De wijziging van het bestemmingsplan en de verleende bouwvergunning zijn na uitspraak door Raad van State onherroepelijk geworden.

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 24 december uitspraak gedaan in het geding, dat twee aanwonende families van de Irisstraat in Doesburg tegen zowel de vaststelling van zowel het bestemmingsplan als tegen de verleende bouwvergunning, hadden aangespannen.

Vanaf de presentatie van de plannen, in januari 2010, maakten ze bezwaar tegen de komst van de kegelaccommodatie in hun buurt. De gemeenteraad ging evenwel op 22 juli akkoord met de wijziging van het bestemmingsplan en het college heeft daarom op 27 juli de bouwvergunning verleend. Naar aanleiding hiervan werd in een brief van bezwaarmakers aan het bestuur van de stichting Kegelsport Doesburg 2007 en anderen de gang naar de Raad van State aangekondigd. Op 26 november stond de zaak op de rol van de Raad van State en vier medewerkers van de gemeente en twee leden van SKD waren naar Den Haag afgereisd om in te spreken en uitleg te geven. Vlak voor kerst is daarin een uitspraak gedaan door de Raad van State. Bezwaarmakers zijn op alle onderdelen van hun beroep in het ongelijk gesteld. Dit uiteraard tot grote vreugde en opluchting van de Doesburgse kegelgemeenschap.
Eindelijk gaat na de sluiting van het kegelhuis De Commanderije in september 2007 een lang gekoesterde wens in vervulling en behoort het gereis naar kegelhuizen in de regio vanaf medio 2011 tot het verleden. Voor veel kegelaars zal dit, met name de recente strenge langdurige winters nog vers in het geheugen, een grote opluchting zijn. Tonny Smeenk namens de kegelaars: “Dank gaat daarbij uit naar alle inbreng van het stadhuis te Doesburg. Zowel ambtenaren als de politiek verantwoordelijken hebben hier enorm veel energie in gestoken en ik wil hen bedanken van hun/haar inzet. Zonder deze steun was het niet gelukt de kegelsport is voor Doesburg te behouden!”
De Stichting Kegelsport Doesburg 2007, waarin alle 7 Doesburgse kegelverenigingen verenigd zijn, kan in de naaste toekomst beschikken over een geheel nieuwe eigen kegelaccommodatie die mede door vele super enthousiaste vrijwilligers zal worden afgebouwd en te zijner tijd worden beheerd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.