Kyu-graadexamens Karate Club Eerbeek

EERBEEK – Op 18 december 2010 was het dan zover, de Kyu graad examens voor de deel van de Karatekas van Karate Club Eerbeek. Met een goede voorbereiding van een aantal maanden tot al zeker een jaar, stonden daar de leerlingen, gespannen en met vol overtuiging de op de mat. Allemaal nog even de laatste details doornemen en wachten tot de aanvang.
Ouders en verzorgers, Opa’s en Oma’s en de rest van familie en vrienden zaten langs de kant en ook daar was de spanning voelbaar.
Bijzonder dit jaar ook omdat de examens zijn gehouden in de nieuwe Dojo aan de Enkweg 11a in Eerbeek. De examens zijn in twee delen gehouden, het eerste deel voor gele, oranje en de groene band. Nadien was het de beurt aan de blauwe en bruine banders.
Voordat het zover was had de Ronald Sensei nog even een aantal aandachtspunten over het examen en het verloop hiervan. Er werd vooral gelet op souplesse en de bewegingsleer van Karate toegepast op het lichaam. Aandacht was er voor de dynamiek van Karate en dit moest ook tot uiting worden gebracht in het examen.
Het halen van een Kyu graad zegt eigenlijk niets, maar het geheel als Karateka maakt dat je een Kyu graad hoger komt en dit is pas een stimulans om nog serieuzer te oefen en te leren. Een ieder doet het op zijn of haar manier, en wat in haar of zijn vermogen ligt. Het beslissen over personen mag niet worden overgelaten aan persoonlijke ideeën of uit rancuneuze overweging. Als Sensei hanteer deze regels en de exameneisen zoals deze vermeld zijn op onze website.

Met deze uitleg is begonnen aan de examens die totaal ruim 3 uur duurde, mogen we met trots melden dat alle leerlingen zijn geslaagd.
Gele Band, Yuri Berkelder- Mert Gurses- Kyona Martens- Dennis Timmer- Eren Yildiz –Juno Rutten.
Oranje Band, Katie de Vries.
Groene Band, Frank Barmentlo- Jolien en Marlies Boot- Ela Grutchata- Naomi Harmsen- Rodney en Yuri Plant- Corne Slot.
Blauwe Band, Dimitri van Gennep- Esmee Gies- Kevin Wansink- Ferry Bergeman.
Bruine Band, Chuck Beekhuizen, Ernst Jan Peters.

Het is heerlijk voor de karateka om zo de kerstvakantie te beginnen en het seizoen af te sluiten. Nu genieten van de vakantie en zullen we weer fris starten op 4 januari 2011.
In onze Dojo aan de Enkweg 11a Eerbeek.
Dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 de groep 30 plussers
Woensdag middag / avond van 17.00 tot 18.00 jeugd en 18.00 tot 19.00 gevorderde
Vrijdag middag / avond van 18.00 tot 19.00 jeugd, 19.00 tot 21.00 gevorderde en hogere banders.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.