Brummen maakt plaatjesboeken compleet

BRUMMEN – Het voetbalplaatjesboek van Sportclub Brummen is een groot succes geworden. Bij Supermarkt Super de Boer van de Bunt is de actie inmiddels afgesloten, maar binnen de voetbalclub loopt het plaatjesfeest nog even door. De overgebleven plaatjes bij de supermarkt zijn ter hand gesteld aan de organisatie binnen Sportclub Brummen. Dat aantal plus de dubbele plaatjes die door de leden zijn afgestaan, maakt een totaal van ongeveer 70.000 afbeeldingen. Met deze plaatjes wil de organiserende commissie ervoor zorgen dat iedereen een ‘vol’ boek krijgt.

In de grote zaal van Concordia is door een zestal personen alle plaatjes gesorteerd en op volgorde per team gelegd. “Niet iedereen is in staat om alle foto’s te verzamelen. Toch willen we er voor zorgen dat iedereen zijn album compleet krijgt. De leden hebben de mogelijkheid gehad om een lijstje in te leveren met daarop de nummers van ontbrekende plaatjes. Lang niet iedereen heeft dat gedaan. We hebben ongeveer dertig lijstjes ontvangen en die personen hebben we kunnen voorzien van de ontbrekende plaatjes. Iemand moest zelfs nog 227 fotootjes hebben, maar het boek in nu helemaal compleet. Het is dan leuk om een verzamelaar blij te maken”, vertelt Ingrid Schut, die bij de organisatie betrokken is.