Nieuwjaarsduik Brummen gaat door

BRUMMEN – De nieuwjaarsduik van Brummen gaat door. Het organisatiecomité van Zwemsportvereniging De Spreng heeft dat woensdagavond besloten. Vanuit verschillende plaatsen in het land komen berichten over het afgelasten van de nieuwjaarsduik; zo niet in Brummen dus.

De brandweer gaat op oudejaarsdag een wak zagen in het Gat van Cortenoever aan de Dwarsweg in Brummen. Het wak wordt groot genoeg om alle duikers zoveel mogelijk gelijktijdig het water in te laten kunnen gaan. Afgaande op de weersverwachtingen zal het water niet meer bevriezen in de nieuwjaarsnacht. Alles wordt er aan gedaan om de veiligheid van de duikers te waarborgen. De duikers kunnen niet bij de randen van het wak komen. Ook liggen er duikers van de Zutphense duikvereniging DIZ in het water om in geval van nood direct in te kunnen grijpen. Daarnaast zijn er EHBO’ers om eerste hulp te kunnen verlenen. De duikers wordt wel aangeraden om waterschoenen of oude sportschoenen aan te doen.
Om 14.00 uur wordt door loco-burgemeester Frans Bruning van de gemeente Brummen het startschot gelost. Geheel volgens de streekgewoonte gebeurt dit met een carbidbus.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.