Tweede deel bouw Beinum West ook van start

DOESBURG – Gemeente Doesburg en Woonservice IJsselland gaan, nu alle bezwaren zijn afgehandeld, door met het bouwen van woningen voor starters op de woningmarkt. Ze doen dat in Beinum West, waar nu ook de bouw van de tweede fase begint.

Woonservice IJsselland heeft opdracht gegeven aan bouwonderneming de Veluwezoom voor het bouwen van de volgende 47 woningen in Beinum West. Deze woningen worden gebouwd in deelgebied Aan de Brink. Het gaat om tien 2-onder-1-kap-woningen, achttien rij-koopwoningen en negentien rij-huurwoningen.

Op 24 november is de eerste paal geslagen en is gestart in deelgebied Op ’t Veld, met het realiseren van de eerste woningen. Van de 30 koopwoningen zijn inmiddels 28 woningen verkocht en alle huurwoningen zijn al verhuurd. Dit heeft Woonservice IJsselland doen besluiten te beginnen met de volgende fase. Van deze fase zijn nu al zeventien koopwoningen verkocht. Op de resterende woningen hebben een aantal gegadigden opties genomen. Er zijn nog een aantal woningen beschikbaar. De huurwoningen worden in het voorjaar aangeboden.

Woonservice IJsselland is er trots op om in 2010 totaal 87 nieuwbouwwoningen in Beinum West in uitvoering te hebben genomen en hierdoor een belangrijke impuls voor de bouw in de regio te kunnen geven.
Deze eerste woningen zijn al voor de zomervakantie van 2011 klaar. Met de woningen in deelgebied Aan de Brink wordt gestart in april 2011. De oplevering van deze woningen zal eind 2011 zijn. Daarnaast hoopt Woonservice IJsselland de resterende koopwoningen waarvoor bouwvergunning is verleend in de loop van 2011 in uitvoering te kunnen nemen. Dan is Beinum West fase 1A geheel afgerond.