IVN-knotten bij RTV Veluwezoom

EERBEEK – Wim Biezeman is al jaren als vrijwilliger druk bij het IVN afdeling Eerbeek. Hij zet zich ondermeer in voor het knotten van de wilgen. Met dit werk wil het IVN voorkomen dat de karakteristieke bomen in verval raken en uit het landschap verdwijnen. Bovendien vormen deze landschapselementen een belangrijke nestplaats voor tal van vogels en andere dieren. Het IVN heeft deze winter en voorjaar een aantal werkochtenden gepland. Voor 2011 staan er acht genoteerd. De eerste is op 8 januari. De locaties waar gewerkt worden is telkens anders.
Wim Biezeman, de oudste vrijwilliger van het IVN Eerbeek, kan er boeiend over vertellen. Hij gaat dit doen op woensdag 5 januari in het dialectprogramma Mo’j is luusteren dat ’s avonds van 20.00 tot 22.00 uur rechtstreeks is te beluisteren. Presentator Martien Kobussen praat uitgebreid met hem over het wilgenknotten en andere activiteiten van het IVN.
In het programma ook een voordracht van Jan Groot Zevert en in het laatste kwartier wordt gevuld met liedjes van de Berkelzangers.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.