Diva Dichtbij ontroerd

LAAG-SOEREN – Op Kerstavond heeft Diva Dichtbij de sterren van de hemel gezongen in Villa de Horsting in Laag-Soeren. De glimlach op de gezichten van de oude bewoners sprak boekdelen. De stem van de diva sloot uitstekend aan bij de sfeer die Kerstavond oproept.

In intieme muziektheatervoorstellingen creëert Diva Dichtbij ruimte om ingrijpende veranderingen een plaats te geven. Bij een ernstige ziekte of dementie is vaak het beleven van de emoties die erbij horen het moeilijkst. Muziek en poëzie maken het mogelijk dit soort emoties te ervaren en zo te verwerken.
Initiatiefneemster Pieternel van Amelsvoort is theatermaakster en zangeres; zij ontdekte dat zij door haar zang en het directe contact met mensen dichterbij hun gevoelens kan brengen. Deze fascinatie deed haar besluiten zich verder toe te leggen op het maken en spelen van minivoorstellingen in de intieme sfeer aan de rand van het bed.

www.villadehorsting.nl
www.divadichtbij.nl