Dierense markt maakt veel kosten om sneeuw op te ruimen

DIEREN – Enkele weken geleden was het Ericaplein, de plek waar de Dierense weekmarkt wordt gehouden, één grote ijspiste. Een handvol kooplui moest noodgedwongen rechtsomkeer maken, omdat ze zélf niet eens op de been konden blijven, enkele anderen zetten hun verkoopwagens maar in omringende straten.

Overleg tussen de marktvereniging en de gemeente Rheden leverde daarna op dat er een toezegging kwam het marktterrein een volgende keer te strooien. De gemeente werd daarbij gered door de ingevallen dooi en het Ericaplein was op woensdag 15 december netjes schoon.

Voor afgelopen woensdag zag het er anders uit. Er was in het weekend een fiks pak sneeuw gevallen dat ook was blijven liggen. Door parkerende auto’s was de sneeuw goed aangereden en weer dreigde een puinhoop. Wel was er inmiddels een bak strooizout geplaatst en had marktmeester Inia een strooikruiwagen gekregen van de gemeente. Daarmee kon hij zelf strooien, was het plan. “Maar daar was geen beginnen aan”, vertelt Roel van de Heide, voorzitter van de Dierense Marktvereniging. “Ten einde raad hebben we dinsdag loonbedrijf Van Eibergen opdracht gegeven de sneeuw aan de kant te schuiven. Die hebben dat met hulp van een shovel en een vrachtwagen keurig gedaan. Ik heb de rekening nog niet binnen, maar verwacht een bedrag dat tegen de duizend euro loopt.”

Van de Heide is er duidelijk over dat die actie een noodmaatregel was. “Dit kunnen wij als vereniging natuurlijk niet blijven doen. Maar het was een belangrijke markt voor de kooplui, zo vlak voor Kerst. En met die strooikruiwagen was er ook geen beginnen aan.”

De marktvereniging gaat een brief sturen naar de gemeente Rheden en ze hoopt dat er oplossing komt voor het probleem. “Het zou mooi zijn als het Ericaplein in de schuif- en strooiroute wordt opgenomen. Het is naast het markterrein toch ook de belangrijkste parkeerplaats van het dorp. Tussen de kramen kunnen we desnoods zelf strooien, maar als er een pak sneeuw ligt zal dat eerst weg moeten worden geschoven”, aldus Van de Heide.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.