Zonnebloemafdeling Regio Veluwezoom zoekt bestuurslid bezoekwerk

REGIO – De Zonnebloemafdeling regio Veluwezoom is op zoek naar een nieuw bestuurslid. Omdat het huidige bestuurslid bezoekwerk per februari 2011 aftreedt, komt de functie beschikbaar. Het afdelingsbestuur wil haast maken met de opvolging want dan kan de nieuwkomer ingewerkt worden.

“Een bestuurslid bezoekwerk is onmisbaar voor het goed functioneren van de afdeling. De begeleiding van onze vrijwilligers staat namelijk hoog in het vaandel. Daarom zien we de functie graag snel ingevuld”, zegt mevrouw Wil Smit, voorzitter. “We zoeken iemand die ons vrijwilligerswerk voor zieken en gehandicapten een warm hart toedraagt en daarnaast over goede contactuele eigenschappen en organisatorische kwaliteiten beschikt. Het gaat voor alle duidelijkheid om een vrijwilligersfunctie”, aldus de Zonnebloemvertegenwoordiger.

De Zonnebloemvrijwilligers die in de regio Veluwezoom werkzaam zijn, gaan regelmatig thuis op bezoek bij mensen met een lichamelijke beperking door leeftijd, ziekte of handicap”, aldus Wil Smit. Zonnebloemvrijwilligers bieden zieken en gehandicapten mogelijkheden om contacten te leggen en sociaal isolement te doorbreken door huisbezoek, excursies, evenementen en vakanties. Wil Smit: “Naast het bijwonen van de bestuursvergaderingen, gaat het bestuurslid bezoekwerk voornamelijk ondersteuning geven aan de afdelingsbestuursleden bezoekwerk van de regionale afdeling Veluwezoom van de nationale Vereniging de Zonnebloem. Daarnaast organiseert hij of zij themabijeenkomsten, waarin het bezoekwerk en het jaarthema van de Zonnebloem centraal staan”. De bestuursfunctie neemt ongeveer een dagdeel per week in beslag.

Wil Smit, tel. 0313 – 414938
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.