Berenpleintje in het licht

DIEREN – Ze hebben het al een aantal keren gevraagd bij de gemeente Rheden, maar vingen daar steeds bot. Dus zorgden de Calluna-winkeliers Den Boef van Bruna en Hettelaar van de gelijknamige elektro-vakhandel in Dieren, zelf maar voor grote bouwlampen om hun pleintje bij de beeldengroep ‘De Beren’ in het licht te zetten. “Verlichting trekt mensen aan en zorgt dat hangjeugd juist vertrekt”, aldus Hettelaar.

“Het Callunaplein is ’s avonds te donker”, aldus Hettelaar. “Tenminste, tijdens koopavonden. Ik heb ooit, toen ik nog voorzitter was van de Calluna Winkeliersvereniging, al eens met de gemeente overleg gepleegd over betere, fellere verlichting. Ik ben ervan overtuigd dat goed licht op koopavonden klanten trekt. De hangjeugd waar we op Calluna regelmatig last van hebben, wordt er door verjaagd. Die wil niet zichtbaar zijn en herkend worden. Ik moet overigens eerlijk zeggen dat we van de jeugd momenteel niet teveel last hebben.”
Ook Jacques den Boef, van Bruna en eveneens gevestigd aan het ‘berenpleintje’, ziet graag meer licht voor zijn winkel. “Vandaar dat we dit initiatief hebben genomen. Het is een proef. Een geslaagde proef, wat ons betreft.”

De grote halogeen bouwlampen werden van Reinbouw in Dieren geleend. “We wilden de proef op de som nemen en hebben tijdens de koopavond voor Kerst de lampen geplaatst. Het is ons goed bevallen”, aldus Hettelaar, die beweert van de bewoners boven de winkels geen klachten te hebben ontvangen. “Je moet natuurlijk zorgen dat het licht op straat schijnt en niet op de woningen.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.