Schapen in Doesburg doodgebeten door loslopende hond

DOESBURG – Een 72-jarige inwoner van Doesburg heeft zich bij de politie gemeld, nadat hij ontdekte dat zijn kudde schapen ernstige verwondingen had opgelopen. Bovendien bleken 9 van de in totaal 20 gewonde schapen dood of dusdanig gewond dat ze moesten worden afgemaakt.

De schapen moeten, zo blijkt uit onderzoek, zijn verwond en gedood door een loslopende hond.
De Doesburger deed de vondst afgelopen zondag 19 december in zijn weiland in de Fraterwaard aan de Verhuellweg in zijn woonplaats. Op basis van aangetroffen sporen moet een en ander gebeurd zijn in de vroege ochtenduren, tussen vijf en zes uur. De ernstig verwonde schapen lagen her en der verspreid in het weiland; ook waren een paar schapen in het water terecht gekomen en in de richting van de afgedamde IJssel gedreven. Op basis van aangetroffen sporen vermoedt de politie dat een loslopende hond hieraan debet is geweest.
De politie zoekt getuigen maar is ook op zoek naar de eigenaar van de hond. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.