Waterschap Veluwe legt 12 keer bestuursdwang op

REGIO – Waterschap Veluwe voerde vorige week twaalf keer bestuursdwang uit omdat watergangen nog niet gemaaid waren. Het waterschap liet in die gevallen een loonwerker de watergangen schoonmaken. De eigenaren krijgen een rekening voor de uren van de loonwerker, vermeerderd met een administratieve heffing voor kosten gemaakt door het waterschap.

De betreffende eigenaren zijn medio november al door het waterschap gewaarschuwd; toen bleek uit de najaarsschouw dat zij hun watergangen niet of onvoldoende schoon hadden. Ambtenaren van het waterschap beoordelen dan of waterplanten en oevers voldoende gemaaid zijn en of obstakels uit de watergangen zijn verwijderd. Dit doet het waterschap om in het natte najaar en in de winter zeker te zijn van een goede afwatering. Bij de controle in november bleek dat tien procent van de watergangen niet of onvoldoende schoon was. De eigenaren kregen hiervoor een waarschuwing, maar twaalf hebben aan dit verzoek geen gehoor gegeven.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.