Kerstgevoel in Brummense kerk

BRUMMEN – Liefhebbers van koormuziek kwamen zaterdag ruimschoots aan hun trekken tijdens het gezamenlijk concert van het Brummens Mannenkoor en Vrouwenkoor Phoenix. Samen met een aantal muzikanten werd een gevarieerd programma gebracht.

Het is inmiddels een mooie traditie: de samenwerking tussen het Brummens Mannenkoor (BMK) en Vrouwenkoor Phoenix. Ieder jaar verzorgen zij samen één of meerdere kerstconcerten. Dit jaar werd er zaterdag in Brummen en zondag in Eerbeek gezongen. Het Brummens Mannenkoor liet onder leiding van Marga Roelofs van zich horen, Jan Jaap Nuiver begeleidde Vrouwenkoor Phoenix. Het koperensemble van het Harmonie Orkest Brummen versterkte in Brummen de gelederen, in Eerbeek werden de zangers en zangeressen ondersteund door pianisten Gerard Geurts en Wolfram Reisiger en violisten Jolien Prósch. Een mooi samenspel was het resultaat, het publiek kon genieten van een werkelijk mooi opgesteld en uitgevoerd programma. De klassieke werken werden afgewisseld met kerstliederen, zowel de wat onbekendere deunen als bekende kersthits kwamen voorbij. Een waar genot om naar te luisteren en een belofte voor volgend jaar.