Kerststal in de Loenermark

LOENEN – Fotograaf Carel Derick uit Eerbeek heeft vele jaren plaatjes gemaakt voor diverse kranten. Een aantal jaren geleden wilde hij een exclusieve kerstfoto aanleveren. Hij mocht de beelden lenen van de rooms katholieke kerk van Loenen. De beelden, compleet met schapen, pakte hij in de auto en reed er mee naar de Loenermark en plaatste de groep op een mooi plekje bij het vennetje achter in het bosgebied. Het werd een fraai plaatje, waarbij alleen de sneeuw ontbrak.
De beeldengroep is nog altijd te zien in de Sint Antonius Abt kerk in Loenen. Vrijwilligers hebben de kerststal kort geleden met beelden opgezet. In de komende weken is de kerststal met fraai versierde kerk nog te zien. Dagelijks is de kerk overdag (beperkt) geopend.

Bij de foto: De Loenense beeldengroep in de Loenermark – foto Carel Derickx
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.