Droomwereld in De Steeg

DE STEEG – Etalages van winkels zijn bedoeld om koopwaar uit te stallen, te etaleren. Cees van Dijk van Schoonwater in De Steeg doet dat doorgaans ook. Dan zijn achter de winkelruit stalen van parketvloeren, woondecoratie en onderhoudsmiddelen te zien. Maar nu is dat anders. Van Dijk heeft zijn etalage omgedoopt in een kleine witte wereld van sprookjesachtige huizen in een besneeuwd landschap. “Mensen staan nu veel vaker een tijdje voor de etalage te kijken”, vertelt hij. “Ik had een aantal van die gedetailleerde en verlichte miniatuurhuisjes aangeschaft en ik dacht dat het bij elkaar wel een mooi dorpje was. Toen ik het neerzette vond ik het wat weinig, dus heb ik er later nog veel meer bijgekocht.” Het resultaat is een droomwereld in de stijl van Dickens en Anton Pieck. “En volgend jaar komt er nog meer bij. Ik wil graag een treintje door het landschap laten rijden”, aldus Van Dijk opgetogen. Mannen, het blijven jongens… – foto: Wencel Maresch