Boek over Carolinapark voor realisatie theehuis

DIEREN – Op de boekpresentatie van het boek ‘Buitenplaats Carolinapark Dieren’, in zalencentrum Theothorne, waren ondanks de weersomstandigheden, veel mensen afgekomen. Ook werd de start van de verbouwing van de Oranjerie gevierd.

Veel oud Dierenaren, vrienden van de Stichting Vrienden van de Oranjerie, genodigden, waaronder raadsleden van diverse partijen, hadden van de uitnodiging gebruik gemaakt. Na een kort welkom door de voorzitter Ap Lammers, vertelde Dierenaar en onderzoeker Jeroen van Gessel, hoe hij ruim 10 jaar geleden begon met het onderzoek, waarop het boek Buitenplaats Carolinapark Dieren is gebaseerd. Hij voerde de aanwezigen kort mee door de historie van het huis, park en haar bewoners/sters. Ook bedankte hij alle mensen die hem van informatie hadden voorzien. Zowel in woord, geschrift als met foto’s.

Paul Ermers, namens de bouwwerkgroep, vertelde in het kort de aanwezigen dat de vernieuwbouw nu dan toch écht gaat beginnen. De bouwhekken en bouwkeet zijn geplaatst. Na het kerstreces gaat Aannemingsbedrijf Claus uit Doesburg van start met de werkzaamheden. Hierbij zijn ook diverse ondernemers uit Dieren betrokken. De bouwovereenkomst werd tijdens de bijeenkomst door beide partijen ondertekend (foto).

De uitgave van het boek werd mogelijk door de belangenloze medewerking van velen en met steun van de Hendrika Johanna Stichting. Daarnaast verkopen Bruna den Boef, Spar Geersing en Koko Pelli in Dieren zonder winstoogmerk het boek.
Auteur Jeroen van Gessel overhandigde de eerste exemplaren van het boek aan de heer W. Blom van de Hendrika Johanna Stichting, de heer Tromp Meesters en Loco Burgemeester de heer Ron König.

Voorzitter Ap Lammers riep vervolgens de aanwezigen op om het boek aan te schaffen of om vriend te worden en dankte vervolgens de aanwezigen voor hun aanwezigheid. Tot slot gaf hij als suggestie voor de opening in mei 2011 aan de König en de aanwezige raadsleden de suggestie mee, om als cadeau aan de Stichting Oranjerie Dieren, Siza die het Theehuis gaat exploiteren en de Dierense bevolking, het bruggetje in het park over het water weer terug te geven – foto: Vinkfotografie.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.