Nieuwe openingstijden Regionaal Archief Zutphen

ZUTPHEN – De studiezaal van het Regionaal Archief Zutphen is vanaf 1 januari niet meer open op de vrijdag. De openingstijden en service op dinsdag tot en met donderdag blijven ongewijzigd.

Het aantal bezoekers van de studiezaal loopt al jarenlang terug. Dat is niet vreemd, omdat steeds meer archiefbronnen op de website zijn te raadplegen. Alle dagen in de week, 24 uur per dag, bezoeken onderzoekers uit binnen- en buitenland de website. Het aantal digitale bezoekers is de afgelopen jaren enorm toegenomen. In de toekomst gaat Regionaal Archief Zutphen steeds meer archieven digitaal aanbieden. De website van Regionaal Archief Zutphen is onlangs geheel vernieuwd om deze ideeën vorm te geven.

Omdat op vrijdag het minst aantal bezoekers komen, is er voor gekozen deze dag de studiezaal te sluiten. De ruimte wordt per 1 januari gebruikt door medewerkers en vrijwilligers die de archiefbronnen voor de digitale bezoekers ontsluiten. Ook kan de ruimte gebruikt worden voor educatieve doeleinden.
Vanaf 1 januari 2011 is de studiezaal geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.