Gemeente Brummen wil Joosten houden

BRUMMEN – De gemeenteraad van Brummen ziet graag dat Niels Joosten ook de komende zes jaar aan het werk blijft als burgemeester van Brummen. Joostens ambtstermijn loopt af per 1 april 2011. Koningin Beatrix kan hem dan herbenoemen bij koninklijk besluit. Dit gebeurt op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Onderdeel van de procedure van herbenoeming is een aanbeveling vanuit de Brummense raad. Op 28 oktober heeft de gemeenteraad een verordening hiervoor vastgesteld en een vertrouwenscommissie benoemd. Het advies van de vertrouwenscommissie is op donderdag 16 december 2010 besproken in de gemeenteraad. De raad besloot unaniem om een positief advies uit te brengen. Dit advies wordt, via tussenkomst van de Commissaris van de Koningin van de provincie Gelderland, uitgebracht aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Wanneer de minister dit advies overneemt en het bij koninklijk besluit wordt bekrachtigd, gaat de herbenoeming in op 1 april 2011.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.